RETETE

RETETE

Dati click pentru a vedea imaginile marite.

~Crema de unt~

Ideala atat ca baza pentru imbracarea torturilor in pasta de zahar (fondant/ martipan), cat si pentru ornarea torturilor, brioselor, prajiturilor, etc.

CREMA DE UNT

INGREDIENTE:

  • 100 g de unt
  • 150 g de margarina
  • 350 g de zahar pudra
  • 3 linguri lapte
  • colorant alimentar/ esenta

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele intr-o cratita.
Se pun in bolul mixerului zaharul pudra, untul (moale) si margarina.

Se toarna laptele si se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa.

Crema obtinuta se poate aroma si/ sau colora dupa preferinte. 

~Dantela Comestibila~

57e6c1776af19edeed47f656344dd6e4

INGREDIENTE:

  • 2 pachete de gelatina (2*10g)
  • un varf de cutit sare de lamaie
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri zahar pudra
  • 7-8 linguri apa
  • o bezea pisata (gata facuta, din comert)
  • colorant alimentar.

Mod de preparare:
Se pune gelatina intr-un vas mic, adaugam apa si restul ingredientelor.
Se amesteca toate foarte bine, apoi se baga 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Se pune peste mulaj si cu o spatula se intinde cat mai repede pentru a nu se intari. Nu uitati sa curatati surplusul!
Apoi se lasa cateva ore sau pana a doua zi si se scoate cu atentie.

Este o reteta economica, iar cantitatea ramasa se poate refolosi.

~Cake Pops cu Mascarpone~

INGREDIENTE:

  • 32 buc. biscuiti Oreo
  • 200 ml mascarpone
  • 500 g ciocolata
  • decor (zahat colorat, fulgi de ciocolata, bombonele colorate, fulgi de migdale, etc.)

Mod de preparare:

1. Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de marimea unei nuci (sau orice alte forme doriti).

2. Se inmoaie betisoarele in ciocolata topita si se infig in centrul bilutei, apoi se baga in congelator pentru ~30 minute.

3. Cake pops-urile se inmoaie in ciocolata topita, scuturandu-se cu grija pentru indepartarea surplusului.

4. Se orneaza dupa bunul Dvs. plac.

POFTĂ BUNĂ!

~Briose cu cafea, coniac si nuci~

INGREDIENTE:

  • 100 g unt (moale)
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 2 ouă mari
  • 100 ml cafea tare (racită)
  • o linguriţă coniac
  • o linguriţă praf de copt
  • 25 g nucă măcinată + 12 jumătăţi pentru decor
  • un praf de sare
  • 200 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Se preîncalzeşte cuptorul la 160°C (cuptor cu gaz: nivelul 2) şi se plasează grătarul pe şina din mijloc.

2. Se mixează untul, zahărul, făina, praful de copt (stins cu zeamă de lămâie) şi ouăle cu 4 linguriţe de cafea şi un praf de sare, până se obţine un amestec cremos. Se încorporează nuca măcinată si coniacul.

3. Cu o lingură se pune aluat în forme şi se coc 18-25 de minute.

4. Se pune mascarpone într-un castron mare, se adaugă zahărul pudră şi 3 linguriţe de cafea şi se amestecă bine. După ce s-au răcit, brioşele se ornează cu cremă şi se decorează cu câte o jumătate de nucă.

POFTĂ BUNĂ!

8 comentarii la „RETETE”

  1. Dana Beberechi a spus:

    Buna seara!
    Imi puteti spune va rog, cate cake pops ies conform retetei dumneavoastra? Biscuitii Oreo se pun cu crema sau fara? Multumesc !

    Apreciază

  2. carmen a spus:

    Buna seara. Va rog sa.mi spuneti daca la realizarea dantelei comestibile, compozitia se mai poate folosi dupa prima realizare a dantelei…in sensul ca dupa uscare si scoatere din matrita, compozitia ramasa se mai poate folosi? Pentru ca la bordura unui tort sunt necesare mai multe dantele. Va multumesc mult.

    Apreciază

  3. georgeta a spus:

    ~Cake Pops cu Mascarpone~ micky si minni cum au fost decorate?

    Apreciază

Lasă un răspuns către georgeta Anulează răspunsul