Etichete
briose cu cafea, briose cu coniac, briose cu mascarpone, briose cu nuci, crema de mascarpone, crema de mascarpone si cafea, cupcakes cu cafea, cupcakes cu coniac, cupcakes cu mascarpone, cupcakes cu nuci, muffins cu cafea, muffins cu coniac, muffins cu mascarpone, muffins cu nuci, reteta briose, reteta cupcake, reteta cupcakes, reteta muffin, reteta muffins, retete
RETETE
Dati click pentru a vedea imaginile marite.
-
~Brioşe cu cafea, coniac şi nuci~
INGREDIENTE:
- 100 g unt (moale)
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 2 ouă mari
- 100 ml cafea tare (racită)
- o linguriţă coniac
- o linguriţă praf de copt
- 25 g nucă măcinată + 12 jumătăţi pentru decor
- un praf de sare
- 200 ml mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Se preîncalzeşte cuptorul la 160°C (cuptor cu gaz: nivelul 2) şi se plasează grătarul pe şina din mijloc.
2. Se mixează untul, zahărul, făina, praful de copt (stins cu zeamă de lămâie) şi ouăle cu 4 linguriţe de cafea şi un praf de sare, până se obţine un amestec cremos. Se încorporează nuca măcinată si coniacul.
3. Cu o lingură se pune aluat în forme şi se coc 18-25 de minute.
4. Se pune mascarpone într-un castron mare, se adaugă zahărul pudră şi 3 linguriţe de cafea şi se amestecă bine. După ce s-au răcit, brioşele se ornează cu cremă şi se decorează cu câte o jumătate de nucă.
POFTĂ BUNĂ!
iulia a spus:
cate briose ies din cantitatile de mai sus?
ApreciazăApreciază
Briose - Torturi - Prajituri a spus:
Stimata D-na Iulia,
Reteta este pentru o portie de 12 briose.
O seara excelenta!
ApreciazăApreciază