Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

RETETE

Dati click pentru a vedea imaginile marite.

  • ~Brioşe cu cafea, coniac şi nuci~

INGREDIENTE:

  • 100 g unt (moale)
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 2 ouă mari
  • 100 ml cafea tare (racită)
  • o linguriţă coniac
  • o linguriţă praf de copt
  • 25 g nucă măcinată + 12 jumătăţi pentru decor
  • un praf de sare
  • 200 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Se preîncalzeşte cuptorul la 160°C (cuptor cu gaz: nivelul 2) şi se plasează grătarul pe şina din mijloc.

2. Se mixează untul, zahărul, făina, praful de copt (stins cu zeamă de lămâie) şi ouăle cu 4 linguriţe de cafea şi un praf de sare, până se obţine un amestec cremos. Se încorporează nuca măcinată si coniacul.

3. Cu o lingură se pune aluat în forme şi se coc 18-25 de minute.

4. Se pune mascarpone într-un castron mare, se adaugă zahărul pudră şi 3 linguriţe de cafea şi se amestecă bine. După ce s-au răcit, brioşele se ornează cu cremă şi se decorează cu câte o jumătate de nucă.

POFTĂ BUNĂ!